Vánoční cukroví
Rohlíčky s javorovým sirupem
200g celozrnné špaldové BIO mouky
100g mletých ořechů
100g mletých slunečnicových semínek
50g karobového prášku
125g rostliného tuku na pečení
200g javorového sirupu
Smíchat mouku, ořechy,semínka, karob, tuk utřít se sirupem. Pečeme při 160st.
Linecké (korpus na košíčky)
150g celozrnné špaldové BIO mouky
100g sojové mouky
100g rostliného tuku na pečení
sladěnka dle chuti
citronová kůra
několik lžic vody
Zpracovat tuk se sladěnkou, pak ostatní ingredience. Odpočinout v lednici. Pečeme při 160st.
Vanilkové rohlíčky
150g celozrn.mouky
sladěnka
50g mletých oříšků
vanilka,citr.kůra
110g tuku(hera)
Kokosové vykrajované
210g celozrn.mouky
140 g hery
sladěnka
80g kokos
trocha vody
Spojit sladěnku s tukem, pak přidat ostatní. Pečeme při 160 st.
Išelské dortíčky
200g celozrn.mouky
50g pohankové mouky
sladěnka
40g vlašských ořechů150g tuku
skořice, citr.kůra
30g karobu
popř. voda
Spojit tuk se sladěnkou, pak ostatní ingredience. Nechat v lednici odpočinout. Vykrajujeme kolečka, plníme krémem, potřeme karob. polevou.
Krém: Uvařit ze soj.mléka hrubé špald.mouky hustou kaši. Osladit sladěnkou nebo javor.sirupem. Do vychladlé kaše zašlehat rostlinné máslo Alsan BIO.
Poleva. Rozpustit karob.pecičky a palmový tuk, osladit sladěnkou. Nebo rozpustit karob. čokoládu a palmový tuk
Korpusky (ořechy, košíčky)
1,5 šálku mletých ovesných vloček
1,5 šálku rýžové mouky
1,2 šálku mletých ořechů
½ šálku slunečnicového Pí-oleje
¼ šálku vody
javor.sirup dle chuti
špetka mořské soli
Utřít olej, vodu, javor.sirup, pak přidat opatrně ostaní ingredience. Těsto zpracovávat šetrně. Těsto vltačujeme do formiček.
Marokánky
1/3l sojového mléka
sladěnka(nebo javor.sirup)
150g nakrájených vlašských ořechů
100g pokrájeného sušeného ovoce
70g tuku
Vše pozvolna vařit (asi 15 min.), přidáme 40g celozrn.mouky. Zase chvíli mícháme a vaříme. Až je vychladlé, tvoříme placičky, posypeme pomletými vlašsk.ořechy. Upečené potřít karob.polevou.
Ořechové rohlíčky s krémem
210g celozrn.mouky
80g mletých ořechů
140g hery
sladěnka
trochu vody
Spojit tuk se sladěnkou, postupně přidat ostatní, ořechy až nakonec. Těsto nechat odpočinout v lednici.
Vykrajovat rohlíčky a péct při 160 st.
krém: viz išelské dortíčky
Nebo: uvařit vanilkový pudink ze sojového mléka, osladit javor.sirupem nebo sladěnkou. Do vychladlého zašlehat rostl. máslo Alsan BIO.
Krém nastříkat na rohlíčky a potřít karobovou polevou.
Poleva: rozpustit karobovou čokoládu a palmový tuk.