Menu 1
Obilovina: celozrnné těstoviny
Ve slané vodě uvaříme dle návodu celozrnné těstoviny.
Bílkovina: Stroganov z robi masa
Na oleji jemně posekanou cibulku, přidat robi nudličky, podlít kečupem domácím), přidat wurzl kostku, sůl, trochu vody a lehce povařit. Zahustit moukou. Přidat sojovou smetanu. Dochutit umeoctem a jabl.koncentrátem, popř. sojovou omáčkou shoyu..
Zelenina: Vařená nebo v páře mrkev, brokolice
Pickles: Krátkodobě kvašený zeleninový salát
Zákusek: Celozrnné koláčky
Těsto: 400 g špaldové mouky
40g droždí
2 PL sladěnky
2,5 dcl sojového mléka
špetka soli, citr. kůra
mléko zvlažit, přidat sladěnku, droždí a 2 PL mouky, udělat kvásek. Přidat ostatní ingredience a vypracovat vláčné těsto. Nechat vykynout.
Náplň: 1 bílé tofu rozmixovat , přidat citr. kůru, spetku soli,1/2 PL pudinku v prášku, PL kokos.mléka v prášku, trochu vody, sladěnku dle chuti.
Posypka: 1 hrnek mišutky
2 PL mletého kokosu
1 PL sladěnky v prášku
1-2 PL oleje
Rukou zpracovat.
Koláčky plníme připravenou náplní z tofu, uděláme důlek, do kterého dáme povidlí nebo marmeládu bez cukru a posypeme posypkou.
Pečeme v rozpálené troubě asi na 200-220 st.