Menu 1

Obilovina:  celozrnné těstoviny

Ve slané vodě uvaříme dle návodu celozrnné těstoviny.

 

 

Bílkovina: Stroganov  z robi masa

Na oleji jemně posekanou cibulku, přidat robi nudličky, podlít kečupem domácím), přidat wurzl kostku, sůl, trochu vody a lehce povařit. Zahustit moukou. Přidat sojovou smetanu. Dochutit umeoctem a jabl.koncentrátem, popř. sojovou omáčkou shoyu..

 

Zelenina: Vařená nebo v páře mrkev, brokolice

 

Pickles: Krátkodobě kvašený zeleninový salát

 

 

Zákusek: Celozrnné koláčky

Těsto: 400 g špaldové mouky

           40g droždí

           2 PL sladěnky

           2,5 dcl sojového mléka

           špetka soli, citr. kůra

mléko zvlažit, přidat sladěnku, droždí a 2 PL mouky, udělat kvásek. Přidat ostatní ingredience a vypracovat vláčné těsto. Nechat vykynout.

 

Náplň: 1 bílé tofu rozmixovat , přidat citr. kůru, spetku soli,1/2 PL pudinku v prášku,  PL         kokos.mléka v prášku, trochu vody, sladěnku dle chuti.

 

Posypka: 1 hrnek mišutky

                2 PL mletého kokosu

                1 PL sladěnky v prášku

                1-2 PL oleje

                Rukou zpracovat.

Koláčky plníme připravenou náplní z tofu, uděláme důlek, do kterého dáme povidlí nebo marmeládu bez cukru a posypeme posypkou.

Pečeme v rozpálené troubě asi na 200-220 st.