Polévky
Zeleninová polévka
Ingredience: petržel,mrkev,brokolice,květák, řepkový pí olej ,mořská řasa, sojová omáčka shoyu, wurzl kostky,celozrn.mouka
Na řepkovém pí oleji podusit kořenovou zeleninu, přidat např. brokolici, květák,hrášek,… Pokud možno vařit s mořskou řasou. Dochutit wurzl kostkou sojovou omáčkou shoyu.
Může se zahustit kapáním( voda, celozrn mouka, wurtl, česnek).
Čočková polévka
Ingredience: mrkev,petržel,čočka,česnek, majoránka, wurzl,sojová omáčka
Podusit kořenovou zeleninu(ne moc),přidat vodu a čočku.Dochutit wurzl kostkou,česnekem a majoránkou,popř.sojovou omáčkou shoyu.
Dýňová polévka
Ingredience: mrkev,petržel,celer,mořská řasa,dýně HOKAIDO,pórek,sojová omáčka shoyu,ovesné vločky s klíčky. Nejprve uděláme vývar ze zeleniny či mořské řasy.Do tohoto vývaru dáme vařit nakrájenou dýni Hokaido(můžeme ji taky předem lehce orestovat na cibulce)Vaříme do měkka,až je dýně měkká přidáme pokrájený pórek a jen lehce necháme polévku přejít varem.Dochutíme sojovou omáčkou.Jako obměnu můžeme použít do této polévky jakoukoliv zeleninu,případně ji zahustit celozrnými obilovinami nebo vločkami. Dle chuti přidáme sůl(mořskou),umeocet popř.wurzl v prášku.